Send Tandtid til 1245 eller bestil tid nu på 36 70 45 56 kontakt@tandlaegerne-venge.dk
Tandkrone

Tandkroner

Hvad er en tandkrone

En tandkrone er en erstatning for en naturlig tands krone, og er typisk udformet som en hætte, der sættes ovenpå den eksisterende tand. Kronen har form som en naturlig tandkrone og indgår derfor som en naturlig del af dit tandsæt. Formålet er at give tanden forøget styrke og sikre dens overlevelse.

I de tilfælde hvor en tand er så svække som følge af f.eks. for meget caries, at plastfyldning ikke er stærk nok, kan det være nødvendigt at forsyne tænderne med tandkroner.

Guld har i mange år været anvendt til fremstilling af kroner, men større krav til æstetikken har medført, at vi hos Tandlægerne Venge oftere fremstiller guld-keramiske tandkroner, der muliggør, at krones farve kan ligne de eksisterende tænder. Den består af en inderhætte af guld og platin og uden på denne brændes et lag porcelæn.

Fremstilling af en krone

Det typiske behandlingsforløb består af en præparation og aftrykssession samt en efterfølgende cementering af kronen.

• Inden behandlingen påbegyndes tages der røntgenbilleder for at sikre, at der ikke er infektion omkring tandens rod.
• Herefter tages der aftryk af tanden. Hos Tandlægerne Venge anvender vi digitalscanner til aftryk for dels at belaste vores patienter mindst muligt men også for at få det bedst mulige resultat. Aftrykket sendes til tandteknikeren, der fremstiller kronen.
• Tanden slibes til i højden og rundt om så der fås en stump som den nye krone kan sættes på
• Tandlægen laver en midlertidig tandkrone så den blottede stump er beskyttet, mens tandteknikeren udarbejder den rigtige krone. I de fleste tilfælde anbefaler vi at patienten selv tager hen til tandteknikeren og får den tilpasset så pasform, bid og æstetik er optimalt.
• Efter ca. en uges tid kan den rigtige tandkrone cementeres.

Holdbarhed af en tandkrone

Generelt øges holdbarheden af en tandkrone ved at opretholde en god og sund mundhygiejne. Det mindsker risikoen for at der opstår tandkøbsproblemer eller andre tandsygdomme i eller omkring den pågældende tand.

Som i mange andre tilfælde er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Hos Tandlægerne Venge bruger vi kvalitetskroner fremstillet af teknikere hvor vi ved at materialer og præcision er i top. Vi ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten, og har den holdning af kun det bedste er godt nok til vores patienter. Under forudsætning at at man opretholder en god mundhygiejne vil en typisk krone have en holdbarhed på ca. 25 år. Vælger man en billigere krone fremstillet af billigere materialer vil holdbarheden også være kortere. Med andre ord kan en behandling der synes billig nu og her vise sig i det lange løb at blive væsentlige dyrere.

Holdbarhed af en tandkrone

Har du spørgsmål til tandkroner er du altid velkommen til at kontakt os på telefon, mail eller komme forbi vores tandklinik i Rødovre.

×

Skriv til os

Bestil tid

Find os